Kokkens Opskrifter:
Agurksalats lage | |
1 del sukker
1 del eddike Evt. lidt frisk hakket habonero chili |
§ Det hele røres sammen til sukkeret er opløst
§ Lagen er nu til til at komme over de friske agurkskiver |
§ | |
Aioli | |
1/3 del cremefraich
2/3 del mayionese Frisk hvidløg Lidt salt Evt. lidt grov sennep eller friskrevet ingefær |
§ Det hele røres sammen
§ Hvidløg, salt og evt. skal i efter smag 😉 |
§ | |
Brownie med saltet peanuts | |
· 1200 g mørk chokolade 56%
· 1000 g usaltet smør · 700 g crunchy peanutbutter · 1200 g sukker · 16 æg · 2 spsk. Vaniljesukker · 500 g kakao · 720 g mel Fyld: · 800 g saltet peanuts · 400 g hk. Chokolade ca. 60-70% |
1. chokolade, smør og peanutbutter smeltes i en gryde ved svag varme.
2. sukker og æg piskes luftigt. 3. mel, kakao og vaniljesukker sigtes i en skål. 4. chokolademassen vendes i æggeskummen lidt af gangen. 5. sigt melblandingen i massen mens du vender det forsigtigt i massen. 6. tilsæt hk. Chokolade og peanuts, vend rundt. 7. fordel massen i 2 bradepander med bagepapir i bunden. 8. bag ved 170 grader i ca. 30 min |
Brødchips | |
§ Daggammel rustik brød
§ Frisk hvidløg § Oliven olie § Hvidløgs salt TIPS server evt. hjemmelavet guacamole til, samt grøntsags stave 🙂 |
1. Brødet skæres i så tynde skriver som muligt.
2. Hvidløg pilles og blendes med olien som hældes over brødskiverne, som vendes til olien er jævn fordelt på alt brødet. 3. Bages ved 170 grader i 10 min. vend rundt i brødskiverne og bag dem yderligere ca. 5 min. til alt brødet er sprødt. 4. drys med hvidløgssalt lige efter det er taget ud af ovnen. |
Chili boller drys | |
§ 4 del sesam
§ 2 del nigeafrø § 1 del flagesalt § 1 del chiliflager |
Det hele blandes sammen, og kan nu bruges som drys på madbollerne J |
Chili marmelade * | |
§ 4 rødløg
§ 1000 g brun farin § 4 rødpeberfrugt uden kerner og stilk § 500 g rød chili med kerner (3 stk. af dem må gerne være habonero) § 1 spsk. Cayenne peber § 1 spsk. Stødt spidskommen |
1. Løg, sukker, cayenne peber & spidskommen koges op.
2. Chili & peberfrugt blendes & hældes i. 3. Lad det hele simre 20-30 min. 4. Blendt det & hæld det på glas. |
Fransk Chokoladekage, orginal/(2 gastro) Glütenfri | |
§ 175/1080 g smør
§ 175/1080 g ren mørk chokolade § 3 æg/18 dl. æggehvider, 9 dl. æggeblommer § 170/1080 g sukker |
1. Smør smeltes, og det hakket chokolade vendes i
2. æggeblommer og sukker piskes hvidt 3. æggehvider piskes stive 4. æggeblommemassen vendes i chokolademassen 5. vend de stift pisket hvider i. 6. hæld halvdelen op i form/e og bag ved 175 grader 7. køl kagen ned, og fordel resten af den rå masse på det bagte kage. 8. frys kagen, den er nu klar til brug. 9. bages i forvarmet ovn ved 175 grader. ca. 45-60 min. |
Kage opskrift (chokolade, 2 gastro) | |
§ 1800 g mel
§ 1800 g sukker § 300 g kakao § 3 liter kærnemælk § 6 tsk. vaniliesukker § 12 tsk. Natron § 4,5 dl olie: Glasur § 1132 g Flormelis § 230 g kakao § 360 g blødt smør § 3 dl lun mælk § 6 tsk. Vanilje sukker |
1. rør alle ingredienser sammen
2. fordel massen i 2 gastro 3. fordel/strø fyldet ud over dejen 4. bages i forvarmet ovn ved 175 grader. ca. 45-60 min. |
Kanelkage opskrift (10 tærteforme) | |
§ 3 liter kærnemælk
§ 700 g smeltet smør § 2000 g sukker § 2400 g mel § 12 spsk. Kanel § 12 tsk. Natron Glasur: · 700 g smeltet smør · 1400 g flormelis · 12 spsk. Kakao · 2 æg |
1. tilsæt til sidst smør i massen
2. Hæld massen op i 10 smurte tærteforme 3. bages ved 175 grader i ca. 45 min. Glasur: Ægget tilsættes til sidst under kraftig omrørning |
Fennikel salat | |
§ 2 fennikel
§ 10 tørret abrikoser i tynde skiver § 2 appelsiner § 1 spsk. Honning § 1 spsk. Æbleeddike |
1. Skær fennikel i meget tynde skiver.
2. Appelsinerne skrælles med kniv og skæres i fileter, pres resterne af appelsinen ud over fenniklen. 3. Honning og æbleeddike røres sammen. 4. Det hele vendes sammen og lad det stå og trak en time og gerne mere før servering. |
Guacamole | |
§ 1 stk. avocado
§ 1 dl. creme fraichs § 1 dl. Mayonnaise § Hvidløg § chili § lime § salt/peber |
1. avocadoen, creme fraichs og mayonnaisen røres godt sammen.
2. smag til med frisk hvidløg, chili, lime saft & salt/peber |
Kage opskrift (base, 4 gastro) | |
§ 2400 g mel
§ 2400 g sukker § 2400 g smeltet margarine § 36 æg § 12 tsk. vaniliesukker § 12 tsk. bagepulverforslag til fyld: æbelbåde, evt. med kanelsukker. § blåbær § hvid chokolade, tranebær, lakrids. |
1. rør alle ingredienser sammen
2. fordel massen i 4 gastro 3. fordel/strø fyldet ud over dejen 4. bages i forvarmet ovn ved 175 grader. ca. 45 min. |
Kandiseret Fennikelfrø (velegnet som drys på divs. salater) | |
§ 1 kop Fennikelfrø
§ 1 kop sukker § 1 kop vand |
1. Rist frøene på en tør pande
2. Tilsæt vand og ca. 80 % af sukkeret og koge det ned til lige før det bliver til karamel under omrøring 3. Tilsæt nu det sidste sukker under kraftig omrøring og bliv ved med at røre til frøen er løse og tørre |
Knækbrød ( ca. 50 stk.) | |
§ 1 dl. Havregryn
§ 1 dl. Sesamfrø § 1 dl. Hørfrø § 1 dl. Solsikkekerner § 1 dl. Græskarkerner § 3½ dl. hvedemel § 2 dl. vand § 1 dl. olie § 1 tsk. salt § 1 tsk. bagepulver |
1. Alt det tørre vendes sammen
2. tilsæt alt væske & rør til en jævn masse. 3. rulle massen ud mellem 2 stk. bagepapir & fjern det øverste. 4. skær stykkerne ud med en pizza skære i den ønsket størrelse. 5. drys evt. med sesamfrø el. andet 6. bage ved 200 grader 15-20 min. |
Knækbrød ( ca. 30 stk. Gluten fri) | |
§ 1 dl. Chiafrø
§ 2 dl. vand § 1 dl. Sesamfrø § 1 dl. Hørfrø § 1 dl. Solsikkekerner § 1 dl. Græskarkerner § 1 tsk. knust fennikel frø § 1 tsk. salt § ½ dl. vand |
1. Bland chiafrø med 2 dl. vand, og lad dem stå og gelere i ca. 10-15 min.
2. æld resten af kernerne i til du har en stor fedtet klump. 3. rulle massen ud mellem 2 stk. bagepapir & fjern det øverste. 4. skær stykkerne ud med en pizza skære i den ønsket størrelse. 5. drys evt. med sesamfrø el. andet 6. bage ved 160 grader 60 min. |
Kondenseret mælk | |
§ Kondenseret mælk på dåse | § Koges i spindene vand 4 timer
§ El. dampes i ovn natten over i vandbad dækket med vand |
Kringle 2 stk. (mormor’s) | |
§ 500 g mel ca.
§ 3 æg § 2 spsk. sukker § 50 g gær § 300 g margarine § 1 dl. mælk |
1. Alle ingredienser røres sammen kolde
2. hævetid ca. 2 timer 3. fyld efter eget ønske 4. bages ved 180 grader ca. 20 min. |
Lagkage bund (giver 16 gastro plader) | |
§ 3,5 liter æg
§ 2,2 kg sukker § 1,1 kg mel § 1,1 kg maizena § (evt. 400 g kakao erstates med 200 g mel & 200g maizena) |
1. Æg & sukker piskes op
2. Mel & maizena evt kakao sigtes & vendes forsigtigt i 3. Hældes på bageplader & bages 7 min. ved 220 grader |
Leverpostej a la Mona ( ca. 12 stk) | |
§ 5 kg hk. svine lever
§ 2 kg hk. spæk/fedt § 20 æg § 1 liter hk. løg § 5 håndfuld salt § st. peber § 1 håndfuld mel § 1½-2 l væske (mælk el. vand) |
1. Det hele røres sammen og hældes på ca. 12 forme
2. Bages i ovnen i vandbad ved 180 grader 3. Kan opbevares rå på frost |
Verdens bedste saltmandler | |
§ 5dl. vand
§ 125 g salt § mandler |
1. vand og salt varmes op i en gryde, mens man rør i det.
2. når salten er opløst, tages gryden af varmen, og mandlerne tilsættes. 3. efter 20 minutter hældes vandet fra, og mandlerne bages i ovnen ved 180 grader, til de dufter rigtige ( ca. 15-20 min.) |
Mango chutney * | |
§ 5 stk. mango
§ 100 g rørsukker § 7-8 lime § ½-1 stk, habanero (chili) § 5 dl vand § 8 fed hakket hvidløg |
1. Skræl mangoen & skær i tern
2. Hak chilien & presse lime over 3. Tilsæt resten, & kog det stille & roligt ind til passene tykkelse |
Marengs bunde (10-12 bunde) | |
§ 12 ægge hvider
§ 750 g flormelis § 3 tsk. eddike |
1. Det hele piskes hvidt og luftigt.
2. Bages ved 120 grader 1½ time, og eftertrækker lige så længe med ovnlågen på klem. |
Marmelade | |
§ 650 g syltesukker
§ 1 kg bær |
§ Koges 5-7 min. |
Mojo dip | ||
§ 2 peberfrugt
§ 150 g mandler § 2 fed hvidløg eller efter smag § 10 spsk. olivenolie § 4 spsk. æblecidereddike § 1 tsk. røget paprika § ½ tsk. salt |
1. Blendt det & hæld det på glas.
2. kan godt laves dagen før |
|
Morgenbrød rustik ( ca. 120 stk.) | ||
§ 50 g gær (11 g tørgær)
§ 1 liter surdej § 4,5 liter kold vand § 6 kg mel (minimum 30 % groft mel) § 150 g salt TIPS kan divideres med 10 for at kunne være en alm. køkkenrørmaskine. |
1. Det hele køres på højt hastighed til dejen samler sig og glüten er sprunget (ca. 15-20 min)
2. stilles på køl ca. et døgn 3. hugges ud i passene stykker og ligges på plader 4. bages ved 230 grader ca. 15 min i forvarmet ovn |
|
Morgenbrød danhostel (frysebar 180-220 stk.) | ||
§ 12 pk. gær
§ 5 liter vand § 1 liter olie § 1 håndfuld sukker § 1 håndfuld salt § Hvedemel til det passerden ene liter vand kan erstattes med mælk |
1. det hele ældes sammen
2. formes til små boller 3. penseles med kaffe og drysses med sesam, birkes m.m. efter smag. 4. fryses eller stilles på køl til hævning 5. 5 min damp, 17 min 163 grader |
|
Hjemmelavet Müsli | |
Skål 1:
§ 12 dl Grov Havregryn § 12 dl Rugflager § 4 dl Hørfrø § 1 tsk. støt kanel/kardemumme Skål 2: § 4 dl vand § ½ dl raps olie § ½-1 dl flydene honning Skål 3: § 2 dl solsikke frø § 2 dl græskar kerner § 2 dl hakket mandler 400 gram rosiner eller tøret frugt |
1. Bland skål 1.
2. Bland skål 2. 3. Bland skål 3. 4. Vend alle 3 skåle sammen. 5. Bag det hele ved 175 grader i forvarmet ovn, i ca. 20 min. 6. Bland 400 gram rosiner eller tøret frugt i, efter eget. |
Pizza dej |
|||||
§ 400 g Durummel
§ 600 g Hvedemel § 200 g Grahamsmel § 4 spsk. Olie § 4 tsk. salt § 8 dl vand § 20 g gær |
§ Ældes sammen til en smidig dej
§ Deles i 4 kugler § Sættes på køl til næste dag |
Rissengrød kogt i ovn (en gastro bradepande) | |
· 900 g grødris
· 1½ liter vand · 5 liter sødmælk |
1. ris og vand hældes i en bradepande og dampes i 20 min med låg.
2. hæld mælken på og rør godt rundt. 3. dampes videre i ca. 2,5 time. 4. røres i det ca. hver ½ time. |
Rugbrøds Crumpel | |
· 2500 g rugbrøds rester
· 1000 g brun farin · 1000 g smør · 1 liter rugflager · 1 liter mandelflager Halvere evt. smør menten, eller byd det ud med 5 dl. olie |
1. rugbrøds resterne køres i rørkedlen med spaden
2. tilsæt resten og fordel det i 2 bradepander 3. bages ved 170 grader i 40 min.vend runds i massen hver 10. min. 4. klar til brug J |
Rugbrød til privat 2 stk. | |
1. box
§ 400 g kernemix § 425 g knækket rugkerner § 825 g vand § 40 g salt 2. Box § 400 g kold vand § 100 g tynd surdej § 700 g rugmel (evt. 20-30g maltsirup) |
§ dag 1 kerner, vand og salt hældes sammen.
§ vand, surdej og rugmel røres sammen og stilles på køkkenbordet til næste dag § 2. dag begge dele røres sammen og fordeles i 2 forme. § hæves op 2-4 timer § bages ved 160 grader ca.2 timer til kernetemperatur på 98 grader § vendes ud af formen med det samme. § skal helst stå til næste dag før det skæres |
Rødvins smør | |
§ Fint hakket rødløg
§ Smør § Rødvin |
§ Løg sauteres af til de er klare
§ Rødvin hældes på & koges ind § Massen afkøles & røres i smøret |
Røgning af laks | |
§ 1/3 del sukker
§ 2/3 del salt |
§ Sukker/saltning et døgn
§ Bag ved 85 grader med 50 % spjel § Kernetempretur 54 grader |
Røgost | |
§ 4-5 liter mælk (gerne sødmælk)
§ 1 liter kærnemælk § Salt § Halm og friske brændneller |
§ Mælk & kærnemælk hældes i et kar & stilles i køkkenet 2 døgn (stuetemperatur)
§ Massen drænes i en sigte med klæde 2-3 dage på køl § Smages til med salt & kommes i form. § Røges med halm og friske brændneller øverst |
Sennep (Rytter´s familie opskrift med et twist) | |
§ 100g sennepspulver (Colman’s Mustard)
§ 450g rørsukker § 2½ dl piskefløde § ca. ½-1 dl eddike (gerne æbleeddike) |
1. Sennepspulver, sukker og eddike røres sammen.
2. Herefter røres fløden i. Tips. Hvis man godt kan lide at der er sukkerkorn i sennepen, så røre man fløden i før man tilsætter eddiken. |
Små kager med chokolade | |
1. skål:
§ 300 g mel § 1 tsk. natron § 1 tsk. salt § 2 tsk. vaniljesukker 2. skål: § 250 g blødt smør § 330 g rørsukker el. brun farin § 2 æg § 200 g hakket chokolade |
§ Når skål 2 er blandet godt sammen, tilsættes skål 1
§ sprøjtes ud i lange striber & skæres ud lige efter endt bagning |
Små kager med Hvid chokolade/tranebær og lakrids | |
1. skål:
§ 600 g mel § 2 tsk. natron § 2 tsk. salt § 4 tsk. vaniljesukker § 4 tsk. lakridspulver 2. skål: § 500 g blødt smør § 660 g rørsukker § 4 æg § 300 g hakket hvid chokolade § 100 g tørret tranebær |
§ Når skål 2 er blandet godt sammen, tilsættes skål 1
§ sprøjtes ud i lange striber § Bages ved 175 grader i ca. 15 min. § Skæres ud lige efter endt bagning |
Solbærrom | |
§ 12 liter rom
§ 8 kg solbær § 6 kg sukker (måske 4 kg på en god sommer) |
1. Rom og solbær hældes sammen og trækker 18 dage ved stuen temp.
2. Rommen sigtes, og smages til med sukker 3. Hældes på flasker og gemmes til de kolde vinternætter. |
Tynd surdej (biga) (Tager 10 dage at lave fra bunden af) | |
§ 9 dl. vand
§ 150 g hvedemel § 75 g grahams mel § 75 g rugmel |
§ Pisk det hele sammen og lad det stå på køkkenbordet eller i et skab (ved 15-20 grader), i en bøtte, som kun er delvis tildækket så det kan ånde.
§ Pisk det igennem 1 gang om dagen § Efter 10 dage skal surdejen dufte som en god kraftig øl, og gerne skumme som en § Klar til brug § Husk at pisk den dagligt så alt bundfald bliver rørt ud, ellers rådner det. evt. hæld det i en ren bøtte engang om ugen. TIPS! Kan stilles på køl hvis man skal på ferie, men så skal man huske at kasser halvdelen og spæde den op igen for at få gang i den igen. |
Tærtedej (den hurtige 10-12 stk.) | |
§ 2 kg mel
§ 1 kg smør § 6 dl. Kold vand § Lidt salt |
§ Det hele røres sammen, og deles i 10-12 lige store klumper.
§ Tryk dejen ud i hvert sig tærteform |
%MCEPASTEBIN%